5 tips for personlig suksess

Oppdatert: april 22


De lærde på Oxford University har talt – hva gir suksess?

For noen år siden hadde jeg den store ære å delta på en graduation for min datter på Oxford Brookes University utenfor London. På slike arrangement så er det pomp og prakt som gjelder. Når musikken starter og de eminente professorene inntar scenen – er det som å vente på at dronningen skal komme.


I tillegg til min datter og hennes studievenniner, var det flere som skulle få annerkjennelse denne dagen


Æresdoktor Melanie Richards fikk en pris for sin forskning innen utvikling av ledelse på arbeidsplassen. Hun er visepresident og partner i KPMG og sitter i styret for Harvard Universitets kvinnelige toppledere.


Mer åpenhet og mindre mystikk er verdiskapende


Suksess har fellestrekk

Enten du har private eller profesjonelle mål du vil oppnå, er veien mot målene ganske lik. Det finnes noen fellestrekk i oppnåelsen av suksess. Richards trakk frem 5 punkter som antakelig er helt nødvendige for å nå dine mål og drømmer.


1. Lær noe nytt hver dag

De fleste som ikke lykkes tror de vet nok. Å ha en åpen holdning til at det alltid er noe å lære vil styrke dine karaktertrekk og alltid drive deg fremover. Du må selv være aktiv og stadig søke nye områder.2. Jobb hardt

Gevinsten ved å investere krefter, er økt engasjement, gode vaner og evne til å prioritere. Bonus er utvikling av selvdisiplin og økt kunnskap. Du vil aldri angre på dette. Ikke noe kommer gratis.3. Bruk nettverk

Dette punktet blir stadig viktigere. Bruk dine forbindelser både for å støtte og hjelpe deg, men også til å gi deg påfyll og drahjelp. Altfor mange jobber alene. Du mister moment om du ikke utforsker og utvikler ditt nettverk. Å vite hvor du skal hente kunnskap er tidsbesparende. Kunnskap om prosesser og personer gir kraft til å ta rette avgjørelser.


Ingen suksess kommer uten å ta noen sjanser.

4. Tål risiko

Alle de kjente oppfinnerne har flest nederlag. Å satse krever at du er villig til å stadig prøve nye løsninger. Ingen suksess kommer uten å ta noen sjanser. Fiaskoene er mest verdt, de gir driv fremover og åpner nye muligheter. Å ta risiko er veien til frihet.5. Vær autentisk

Mer åpenhet og mindre mystikk er verdiskapende. Dette vekker tillit og interesse. Å være autentisk bygger på at du kjenner dine verdier. Du tar vare på din integritet og blir mer troverdig og nær. Dette merkes. Andre føler seg bekvem sammen med deg. Det gir trygghet og forutsigbarhet. Å opptre autentisk gjør deg til en attraktiv medspiller og brygger for god ledelse.


Hva tror du? Er det noe du kan bli flinkere på?Følg Sunn Ledelse på Facebook!


450 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle