bedre din Suksess med disse 5 punktene

Oppdatert: 27. nov. 2019


De lærde på Oxford University har talt – hva gir suksess? Her kommer fem punkter som utgjør en forskjell.

I helgen hadde jeg den store ære å delta på en graduation for min datter på Oxford Brookes University utenfor London. På slike arrangement så er det pomp og prakt som gjelder. Når musikken starter og de eminente professorene inntar scenen – er det som å vente på at dronningen skal komme.


I tillegg til min datter og hennes studievenniner, var det flere som skulle få annerkjennelse denne dagen.


Æresdoktor Melanie Richards fikk en pris for sin forskning innen utvikling av ledelse på arbeidsplassen. Hun er visepresident og partner i KPMG og sitter i styret for Harvard Universitets kvinnelige toppledere. Hun trakk frem 5 punkter som er nødvendige for å oppnå dine drømmer.


1. Lær noe nytt hver dag

De fleste som ikke lykkes tror de vet nok. Å ha en åpen holdning til at det alltid er noe å lære vil styrke dine karaktertrekk og alltid drive deg fremover. Du må selv være aktiv og stadig søke nye områder.


2. Jobb hardt

Gevinsten ved å investere krefter er økt engasjement, gode vaner og evne til å prioritere. Bonus er utvikling av selvdisiplin og økt kunnskap. Du vil aldri angre. Ikke noe kommer gratis.


3. Bruk nettverk

Bruk dine forbindelser både for å støtte og hjelpe deg, men også til å gi deg påfyll og drahjelp. Altfor mange jobber alene. Du mister moment om du ikke utforsker og utvikler ditt nettverk. Å vite hvor du skal hente kunnskap er tidsbesparende. Kunnskap om prosesser og personer gir kraft til å ta rette avgjørelser.


4. Tål risiko

Alle de kjente oppfinnerne har flest nederlag. Å satse krever at du er villig til å stadig prøve nye løsninger. Ingen suksess kommer uten å ta noen sjanser. Fiaskoene er mest verdt, de gir driv fremover og åpner nye muligheter. Å ta risiko er veien til frihet.


5. Vær autentisk

Mer åpenhet og mindre mystikk er verdiskapende. Dette vekker tillit og interesse. Å være autentisk bygger på at du kjenner dine verdier. Du tar vare på din integritet og blir mer troverdig og nær. Dette merkes. Andre føler seg bekvem sammen med deg. Det gir trygghet og forutsigbarhet. Å opptre autentisk gjør deg til en attraktiv medspiller og brygger for god ledelse.


Hva tror du? Er det noe du kan bli flinkere på?Følg Sunn Ledelse på Facebook!


85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Instagram - Grå Circle
  • Facebook
  • Linkedin - Grå Circle

All rights reserved © 2021 Sunn Ledelse. 

Design and development by Vida Emilie Werner