Be om det du trenger, istedenfor å se om du får det!

Be om det du trenger, istedenfor å se om du får det!

Dette er definitivt en av mine favoritt setninger. Etter at jeg ble tydeligere i eget liv – har nye ting startet å skje. Jeg får det oftere som jeg vil. Og fortere. Mine omgivelser gir meg tilbakemelding om at det er enklere å omgås meg. «Å vente å se» er en uting. I øyeblikket kan det virke som beste løsning, “avventer litt og ser”, men på sikt er det ikke hensiktsmessig. I hvert fall ikke om vi snakker om ønske om å kunne påvirke eget liv.

Nettopp dette verktøyet har jeg trent mange til å bruke. For det må trenes. Det kan være uvant og nytt. Å kunne se seg selv utenfra – og forstå hvilken effekt du har på andre, er kjempe nyttig. Når du fremstår klar og tydelig i hva du ønsker eller trenger, er det lettere å være sammen med deg. Om du «venter» på respons eller initiativ er sjansen for at du blir skuffet stor. Det er en stor risiko for at den andre ikke aner hva du har i tankene. Om du da blir skuffet fordi den andre ikke ser deg og hva du trenger – blir det regelrett urettferdig.

Ja, du kan bli avvist. Det kan hende du ikke får det du trenger. Det er greit det. Du tåler det. Jeg kan love deg at du oftest vil oppleve det motsatte.

Følg Sunn Ledelse på Facebook!

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave A Comment