5 gode tips for personlig suksess

For noen år siden hadde jeg den store ære å delta på min datters uteksaminering på Oxford Brookes University utenfor London. På slike arrangement så er det pomp og prakt som gjelder. Når musikken starter og de eminente professorene inntar scenen – er det som å vente på at dronningen skal komme. I tillegg til min datter og hennes studievenniner, var det flere som skulle få annerkjennelse denne dagen.

Enten du har private eller profesjonelle mål du vil oppnå, er veien mot målene ganske lik.

Melanie Richards er visepresident, partner i KPMG og sitter is styret for Hardvard Universitets kvinnelige toppledere. Hun fikk en pris for sin forskning innen utvikling av ledelse på arbeidsplassen. Fra egen erfaring valgte hun å bruke talen på å trekke frem noen nøkkelpunkter for suksess fra egen utvikling. Disse kan hvem som helst bruke.

Suksess har fellestrekk

Enten du har private eller profesjonelle mål du vil oppnå, er veien mot målene ganske lik. Suksess er subjektivt, men de aller fleste av oss kan kjenne det igjen når vi gjør det veldig bra på jobb, får plantene til å blomstre, mottar en ekstra god tilbakemelding, eller når vi endelig har spart opp til et kjøp vi lenge har drømt om. Felles for disse øyeblikkene er noen trekk som har ledet oss dit. Melanie Richards trakk selv frem 5 nøkkelpunkter, som antakelig var helt nødvendige for å nå hennes mål og drømmer.

Lær noe nytt her dag

– De fleste som ikke lykkes tror de vet nok.
Hvis du hadde vært utlært nå, hadde du forblitt på stedet hvil resten av livet. Se på læring som noe mer enn et fag fra skolen. Du kan lære noe nytt av menneskene rundt deg, eller ved å teste nye veier til rom. Å ha en åpen holdning til at det alltid er noe å lære, vil styrke dine karaktertrekk og alltid drive deg fremover. Du må selv være aktør i din hverdag, ta ansvar og momenter for læring.

Jobb hardt

Gevinsten du får ved å investere kreftene dine, er: økt engasjement, gode vaner og evne til å prioritere. Å kapre en ny jobb, få bedre helse eller lære deg et instrument krever noe av deg. Du velge å stå i prosessen, og fortsette innsatsen i det du tok pause fra da du la deg kvelden før. Det kan være utmattende og konstant, men det er nettopp den harde jobben du legger ned som gir deg gevinst.

Bonus ved å jobbe hardt: utvikling av selvdisiplin og økt kunnskap som gjør det litt lettere mot andre mål. Du vil aldri angre på dette. Ikke noe kommer gratis.

Alle de kjente oppfinnerne har flest nederlag.

Bruk nettverk

Dette punktet blir stadig viktigere. Bruk dine forbindelser både for å støtte og hjelpe deg, men også til å gi deg påfyll og drahjelp. Altfor mange jobber alene. Du mister moment om du ikke utforsker og utvikler ditt nettverk. Å vite hvor du skal hente kunnskap er tidsbesparende. Kunnskap om prosesser og personer gir kraft til å ta rette avgjørelser.

Tål risiko

– Alle de kjente oppfinnerne har flest nederlag. Les det om igjen.
Å satse krever at du er villig til å stadig prøve nye løsninger. Ingen suksess kommer uten å ta noen sjanser, våge å stå i ubehaget, tåle at forsøkene dine feiler, uten å tenke at du som person feiler. Fiaskoene er mest verdt, de fører deg fremover til nye prøvelser og åpner nye muligheter. Å ta risiko er veien til frihet.

Vær autentisk

Denne overrasket meg, men ga mening etter å ha tenkt og tygget på den. Mer åpenhet og mindre mystikk overfor deg selv og de rundt deg er verdiskapende. Dette vekker tillit, tiltro og interesse. Å være autentisk bygger på at du kjenner dine verdier. Du tar vare på din integritet og blir mer troverdig og nær. Dette merkes og smitter over. Andre føler seg bekvem sammen med deg. Det gir trygghet og forutsigbarhet. Å opptre autentisk gjør deg til en attraktiv medspiller og brygger for god ledelse.

Det er klisjé, men DU KAN hvis du stiller opp for deg selv hver eneste dag med disse punktene. Lykke til!

Følg Sunn Ledelse på Facebook!

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave A Comment